Care este cea mai buna cupa menstruala pentru tine?

de | mai 23, 2019

In primul rand, vreau sa te felicit daca te gandesti la ce cupa menstruala ar trebui sa alegi pentru acea perioada „delicata” a lunii. Ma bucur ca vrei sa incerci ceva nou si fain, as putea spune.

De absorbante stim destule, care le sunt avantajele si, mai ales, dezavantajele. La fel este si in cazul tampoanelor. Insa, cum este un articol despre cupa menstruala, vreau sa ma axez pe aceasta si sa iti spun cate ceva despre acest produs minunat.

Ce este o cupa menstruala?

Ei bine, o cupa menstruala este un obiect din silicon care  a fost creat de o femeie pentru a ajuta toate doamnele si domnisoarele care au menstruatie. Rolul sau este de a culege, de a colecta sangele menstrual si nu de a absorbi, asa cum fac celelalte produse de igiena intima.

Cum se utilizeaza cupa menstruala?

In ceea ce priveste modul de folosire, trebuie sa respecti anumiti pasi si anume:

  1. Curatarea cupei inainte si dupa fiecare utilizare (si a mainilor);
  2. Identificarea celei mai bune pozitii din care sa poti introduce cu usurinta cupa menstruala in interiorul vaginului (in cazul in care ai folosit tampoane, iti va fi mai usor);
  3. Plierea cupei in forma literei „C” si introducerea cupei in interior.

Atunci cand introduci cupa, trebuie sa ai tgrija sa o rotesti usor, pentru a te asigura ca se lipeste cum trebuie de peretii vaginului.

Ce marimi de cupe exista?

Atunci cand tu vrei sa iti alegi o cupa menstruala, trebuie sa tii cont de anumite aspecte, cum ar fi marimea, varsta pe care tu o ai in prezent, dar si daca ai nascut sau nu si abundenta fluxului menstrual.

Asadar, tu vei alege o cupa mai mica, marimea S, daca ai o varsta sub 30 de ani, nu ai nascut si fluxul tau este mediu sau redus. In cazul in care tu ai mai mult de 30 de ani, mai mult de o nastere naturala sau daca ai un flux abundent, ti se va potrivi o cupa menstruala marimea L. ul alt aspect de care va trebui sa tii cont este…

Materialul din care este realizata cupa menstruala

Trebuie sa stii ca majoritatea cupelor sunt fabricate din silicon medical, deoarece acesta este considerat unul dintre cele mai prietenoase materiale pentru corpul nostru. Insa, sunt companii care fabrica si cupe menstruale din termoplastic si elastomer.

Cat sunt de flexibile cupele menstruale?

Un alt criteriu dupa cer va trebui sa te ghidezi atunci cand iti alegi o cupa menstruala este flexibilitatea. Adica, cat sunt d emoi si cat de rigide. Trebuie sa stii ca acele cupe menstruale care sunt mai tari se prind mai bine de peretii vaginali odata ce va face priza cu acestia.

Insa, trebuie sa stii ca aceste cupe se extrag ceva mai greu si pot crea un disconfort din acest punct de vedere. In schimb, o cupa menstruala ceva mai moale, va fi mai usor de pliat si de introdus. Trebuie sa stii ca aceste cupe sunt preferate de catre utilizatoare, deoarece sunt mai usor de extras.

Daca te gandesti ca aceste cupe nu vor face priza asa cum trebuie, sa stii ca nu trebuie sa iti faci griji din acest punct de vedere. Il va face, insa nu va fi atat de puternic ca in cazul cupelor rigide.

Ce culoare sa alegi?

Asta va fi in functie de compania de la care alegi. De obicei, exista o paleta mai larga de culori tu avand posibilitatea de a alege dintre cupe menstruale mov, verzi, roz sau bleu.

Asadar, acestea sunt criteriile dupa care tu te poti ghida atunci cand iti alegi cupa menstruala. Cu siguranta ca ai sa gasesti ceva care sa fie pe placul tau si care sa raspunda nevoilor tale!

Ceea ce trebuie sa retii este faptul ca o cupa menstruala este creata pentru a te ajuta sa treci mult mai usor de perioada „delicata” din luna si sa te faca sa te simti ca nici nu exista!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.