Efectele fumatului

de | ianuarie 21, 2017

Caderea parului

Oamenii care fumeaza pot avea un par mai subtire si mai fragil decat cei care nu fumeaza, spune Tsao. Desi expertii inca nu sunt siguri de ce tigarile provoaca caderea parului, se considera ca fumatul ar putea reduce cantitatea de oxigen ce ajunge la firul de paar, asa cum o face si in cazul pielii.

Dinti si unghii patate

Nicotina din produsele cu tutun pot lasa pete galbene pe dintii si unghiile tale, spune doctorul Tsao. Renuntarea la fumat poate preveni aparitia petelor si ti-ai putea inalbi dintii cu tratamente de inalbire a dintilor.

Pungile de sub ochi

Pentru ca nicotina e un stimulant, faptul ca fumezi o tigara inainte de a merge la culcare te poate tine treaz sau poate sa reduca calitatea somnului, ceea ce determina aparitia cearcanelor si a pungilor de sub ochi. Din fericire, renuntarea la fumat va determina cresterea calitatii somnului.

Cancerul de piele

Cel mai mare pericol pe care fumatul il reprezinta pentru pielea ta este riscul crescut de a dezvolta cancer de piele, spune Tsao, in special celulele canceroase care tind sa apara in jurul gurii.

Vestea buna este ca niciodata nu e prea tarziu pentru a te lasa de fumat. Desi unele dintre pagubele produse de fumat pot sa fie ireversibile, odata ce te-ai lasat, pielea ta o sa arate mai sanatoasa si o sa previi aparitiea petelor galbene pe dintii si unghiile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.