Cafea Tchibo – pentru un espresso perfect!

de | octombrie 29, 2022

Brandul de cafea Tchibo a luat nastere in anul 1949 cand doi parteneri de afaceri au avut ideea de a livra cafea prin posta, atunci cand oamenii comandau acest lucru. Noutatea a avut un real succes si au reusit sa revolutioneze piata cafelei.

Odata cu trecerea timpului, Tchibo a reusit sa deschida reprezentante in mai multe tari din Europa Centrala si de Est dar si in Marea Britanie urmand ca in 1997 sa preia celebrul grup de cafea Eduscho.

In cele ce urmeaza vom discuta pe larg despre acest brand, istoria acestuia dar si care sunt cele mai apreciate sortimente de cafea boabe de la Tchibo.

Despre Tchibo:

Dupa cum spuneam si mai sus, Tchibo a luat nastere in anul 1949, in Germania, cand doi asociati au decis sa deschida o afacere prin care sa livreze cafea prin posta. Ideea lor a fost atat de buna incat compania s-a extins ajungand la peste 1000 de magazine deschise pana in anul 1973.

In tara noastra, Tchibo a aparut pe piata in anul 2001 si a devenit foarte repede unul din cele mai cunoscute si apreciate branduri de cafea. Acesta ofera clientilor sai o gama variata de cafea boabe, cafea macinata, cafea capsule sau cafea instant + specialitatile de 3 in 1.

In anul 2005, Tchibo lanseaza pe piata espressorul “Cafissimo” iar in 2016 patenteaza un sistem unic care mentine prospetimea boabelor de cafea.

In ceea ce priveste capsulele de cafea, Tchibo are in portofoliu 12 sortimente de capsule ce contin cafea de cea mai buna calitate, aromata si cu un gust intens. Din gama de cafea Tchibo fac parte si marcile Eduscho, Davidoff Café, Privat Kaffee, Tchibo Exclusive si Tchibo Family.

Cafeaua boabe de la Tchibo este una din cele mai apreciate deoarece, expertii Tchibo asigura prajirea corecta a boabelor de cafea, lot cu lot iar pentru Tchibo Exclusive se foloseste 100% cafea Arabica. Sortimentele de cafea Tchibo sunt potrivite atat pentru sectorul de vending, HoReCa (gama Professional) cat si pentru consumul casnic sau in birouri.

Care este cea mai buna cafea Tchibo?

Gama de produse Tchibo este una foarte variata chiar si atunci cand vorbim despre cafeaua boabe insa ma voi rezuma doar la doua din cele mai bune sortimente de cafea boabe.

  • Tchibo Café Creme Suisse

Sortimentul de cafea Tchibo Creme Suisse contine 100% boabe de cafea Arabica, atent selectionate pentru a obtine o cafea cremoasa si foarte aromata.

Boabele de cafea Arabica ofera bauturilor un gust dulceag, cremozitate si aroma intensa de ciocolata, fructe, nuci sau caramel, in functie de zona de provenienta.

Crème Suisse este sortimentul de cafea perfect atat pentru espresso cat si pentru bauturile ce contin lapte precum cappuccino, latte, mocha sau macchiato. Intensitatea cafelei este de 4/6, cu o aciditate moderata de 3/6 si o aroma de 4/6, cu note de martipan si fructe.

Datorita modului de prajire a boabelor, aceasta cafea Tchibo poate fi folosita atat intr-un espressor cat si la cafetiera sau mocha pot.

Tchibo Crème Suisse este perfecta atat pentru consumul casnic, la birou sau in cafenea datorita cremozitatii, aromei perfecte si gustului echilibrat.

  • Tchibo Professional Caffe Crema

Caffe Crema face parte din gama Professional de la Tchibo si este unul din cele mai apreciate sortimente. Acesta are o intensitate de 3/6 si ofera bauturilor o cremozitate ridicata.

Acest sortiment de cafea Tchibo este potrivit pentru a fi folosit la birou, in aparatele de vending, in industria HoReCa sau acasa, folosind un espressor automat. Desigur, puteti folosi si un espressor manual insa este indicat sa rasniti boabele cu putin timp inainte de prepararea cafelei pentru a va bucura de gustul intens si de aroma boabelor de cafea.

Aciditatea boabelor de cafea din Caffe Crema este una scazuta, de doar 2/5, fiind un sortiment extrem de apreciat datorita “blandetii” si aromei intense. Acesta contine 100% boabe de cafea Arabica, fiind perfect pentru prepararea bauturilor de tip espresso, ristretto, latte, cappuccino sau macchiato.

Boabele de cafea sunt ambalate in pungi de 1 kg si le gasiti in magazinul online coffeepoint.ro unde gasiti multe alte sortimente de cafea boabe de la branduri renumite. Toate sortimentele de cafea fac parte din gama profesionala, destinata sectorului de vending si HoReCa iar calitatea produselor este garantata.

Pentru ca tot va spuneam mai devreme ca marca Eduscho face parte tot din brandul Tchibo trebuie sa va vorbesc si despre unul din cele mai bune sortimente de cafea Eduscho – Espresso Profesionale.

Acest sortiment de cafea este unul special prajit si creat pentru a obtine un espresso intens, aromat si cu o spuma densa. Eduscho Espresso Profesionale este ideal pentru a fi folosit in sectorul de vending, in industria HoReCa sau chiar acasa.

Aroma bauturilor este una intensa dar in acelasi timp cu un gust echilibrat. Boabele de cafea Eduscho Espresso pot fi folosite atat pentru prepararea bauturilor de tip espresso sau ristretto cat si pentru cele care contin lapte precum cappuccino sau latte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.