Scapati de durerile de cap cu ventuze masaj

de | martie 25, 2019

Cu siguranta oricine a avut migrene puternice sis tie ce inseamna o durere de cap si nu numai. Sunt foarte chinuitoare, iar cateodata durerile sunt atat de mari incat credeti ca nu veti mai scapa de ele. O metoda alternativa de tratament este sa apelati la ventuze masaj. Poate fi facut si acasa daca stiti cum, iar ventuzele masaj vindeca un numar considerabil de afectiuni. Inainte de inceperea tratamentului va trebui sa mergeti pentru o consultatie la un specialist care va stabili o schema de tratament ce va trebui sa o urmati cu strictete.ventuze medicinale

Ventuzoterapia, asa cum mai este cunoscut si tratamentul cu ventuze masaj, prezinta numeroase beneficii: imbunatateste circulatia sangelui, va scapa de raceli si de durerile de cap, ajuta la calmarea sistemului nervos si va ajuta sa scapati de durerile menstruale. In urma cu mii de ani, din trusele medicilor si vracilor nu lipseau ventuzele masaj. Inainte de aplicare, pielea se maseaja usor cu un ulei de masaj sau o crema hidratanta pentru ca ventuzele sa alunece cat mai bine pe piele si sa nu creeze un disconfort pacientului. Timpul de actiune este de maxim 15 minute, pana cand in interiorul ventuzelor se formeaza echimoze.

Chiar daca metoda poate parea dureroasa la prima vedere, pacientul nu va resimti nici un fel de durere. Din cauza presiunii, pielea se va ridica sub ventuza, insa asta nu inseamna ca tratamentul este dureros. Pacientul va simti o stare totala de relaxare, iar dupa terminarea tratamentului, piele ava fi masata cu ulei hidratant sau crema de corp. Urmele lasate in urma tratamentului vor disparea intr-o saptamana cel mult. Cu cat afectiunea de care suferiti este mai grava, cu atat si timpul de vindecare va creste.

Rolul ventuzelor

Ventuzele care se aplica direct pe piele au rolul de a imbunatati circulatia sangelui, dar si de a sparge stratul de grasime si a impiedica formarea altora noi. In urma tratamentului cu ventuze masaj, pacientul se va relaxa total. Cei care practica diverse sporturi ca ciclism, alergare sau catarare vor suferi la un moment dat din cauza miscarii prelungite, iar muschii vor incepe sa ii doara. Aplicarea ventuzelor nu se adreseaza doar aspectului fizic, ci si campului energetic al pacientului. Daca veti folosi ventuze de cauciuc, acest tratament va duce la indepartarea celulitei. Avantajul acestor ventuze din cauciuc este dat de faptul ca ele pot fi aplicate atat la rece cat si la cald.

Tratamentul cu ventuze masaj vindeca o gama numeroasa de afectiuni, printre care hipertensiunea arteriala, astmul sau afectiuni ale prostatei. Un rol, important in tratarea afectiunilor il are specialistul, deoarece doar medicul specializat in acest tratament va sti ce materiale sunt mai bune pentru fiecare pacient in parte. Fiecare pacient va avea o schema de tratament pe care va trebui sa o urmeze cu sfintenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.