Cum sa traiasca armonios copii si animalele de casa

de | decembrie 18, 2021

Ca mame ne confruntam, mai ales cand avem un copil, cu frica de a tine animale in casa sau in preajma copilului de teama de a nu il contamina cu microbi si paraziti care ii pot aduce anumite afectiuni.

Alese insa cu grija dar si cu o educatie riguroasa, animalele de companie pot face mult bine la dezvoltarea fizica si psihica a copilului tau. De exemplu, prezenta unui animal de companie in casa necesita respectarea anumitor reguli stricte si asumarea unor responsabilitati care il vor ajuta pe micut sa se obisnuiasca cu un anumit stil de viata impus intr-un mod cat se poate de placut.

Copilul va sti ca are un partener de joaca, insa pentru a-l pastra pe termen lung trebuies sa-l ingrijeasca, sa-l hraneasca, sa-l scoata la plimbare, sa curete dupa el in cazul in care acesta face dezordine si, mai ales, sa respecte regulile de igiena. Intr-un cuvant copilul se va responsabiliza fara ca parintii sa ii impuna reguli stricte si va fi foarte incantat de noile lui atributii.

Ingrijind un animal copilul va invata:

  • ce inseamna sa empatizeze;
  • ce este afectiunea;
  • ce este loialitatea;
  • cum poate comunica non-verval.

Animalul de companie il poate ajuta pe micutul tau sa participe la mai multe lectii de viata, pe care nu le poate invata altfel; il poate invata:

  • sa respecte mai mult natura;
  • ce inseamna reproducerea, nasterea, boala chiar si moartea.

Orice fel de animal de casa ii poate da o lectie de responsabilitate copilului chiar si prin simpla privire a desfasurarii vietii intr-o comunitate. Asa ca daca ne lasam convinsi sa aducem in casa un prieten de nadejde, care va dezvolta atat de bine echilibrul psihic dar si fizic al copilului nostru, nu ne ramane decat sa alegem cu grija rasa animalului, sa verificam daca este sanatos si daca are vaccinarile la zi.

Pentru a afla aceste detalii importante este bine sa ne sfatuim cu un medic veterinar care ne poate indruma in cunostinta de cauza catre tipul sau rasa unui animal care sa se armonizeze cat mai bine cu varsta si personalitatea copilului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.