Cum sa previn iritatia provocata de scutec

de | decembrie 25, 2021

Roseata constanta, vezicule si frecare. Iritatia provocata de scutec apare, cel putin o data, la aproape toti bebelusii.

Desi frecventa, aceasta afectiune nu ar trebui neglijata. Starea sanatatii micutului pacient poate fi afectata si pot aparea complicatii serioase.

Cum apar iritatia si dermatita provocate e scutec?

Pielea bebelusului ramane sanatoasa atata timp cat este intacta. Iritatia provocata de scutec apare cand pielea este foarte crapata si umeda, iar frecarea poate determina iritarea acesteia. Urina si fecalele dintr-un sctec murdar pot inrautati situatia. In consecinta, roseata si inflamtia din zona acoperita de scutec pot duce foarte repede la aparitia dermatitei.

De ce este importanta prevenirea irtatiei si dermatitei provocate de scutec?

Un bebelus cu dermatita in zona acoperita de scutec are dureri. Mai mult, exista pericolul ca inflamatia initiala sa se extinda, lucru care poate determina o suprainfectie cu bacterii si/sau fungi, care pot complica mai mult dermatita.

Cum sa previn iritatia provocata de scutec?

Prevenirea iritatiei presupune o atentie speciala acordata ingrijiri zilnice a pielii din zona acoperita de scutec: pentru a combate inflamatiile ci craparea acesteia si pentru a mentine intact sistemul natural de aparare a pielii.

Schimbarea frecventa a scutecului

Schimba scutecele frecvent, evitand contactul de lunga durata cu umezeala sau scutecele murdare pentru a preveni macerarea pielii. De asemenea, poate fi util sa lasi bebelusul in funduletul gol astefl incat pielea sa se usuce si sa respire.

Curatarea zonei acoperita de scutec

Atunci cand cureti zona, evita sa freci pielea in exces. Spalarea cu apa nu este suficienta deoarece indeparteaza doar substantele sulobile in apa. Preferabil ar fi folosirea servetelelor umede sau folosirea unui spumant de curatare delicat care sa indeparteze atat substantele solubile in apa ca si pe cele solubile in grasimi. De fiecare data cand schimbi scutecul, dupa spalare usuca bine fiecare cuta a pielii.

Foloseste o crema speciala

De fiecare data cand schimbi scutecul, aplica un unguent pentru iritatia provocata de acesta. Cremele pentru zona acoperita de scutec ajuta la mentinerea cantitatii de apa necesara in piele si creeaza o bariera impotriva umezelii din scutec si a iritatiilor. Daca bebelusul prezinta deja primele semne ale unei iritatii, alege un produs cu pantenol si alte ingrediente care calmeaza si protejeaza pielea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.