Profil de designer – Patricia Field

de | octombrie 12, 2022

Daca nu esti admiratoare infocata a serialului „Sex and the City”, cu siguranta nu ai de unde sa cunoasti numele Patricia Field. Insa intr-o lume aparte, acest nume inseamna ceva… inseamna glamour, deoarece Pat Field este designerul/stilistul din spatele acelor outfituri „to die for” din serialul cu audienta internationala. Patricia Field, prin munca ei exceptionala ca stilist de televiziune si designer a ridicat standardele in moda pe mapamond, si a facut din „Sex and the City” cel mai „fashionable” serial de televiziune din istorie.

Trebuie sa recunosti ca ceea ce ti-a placut la moda din serial este teatralitatea sa, faptul ca nu este atat de usor de copiat, si totusi te face sa visezi cu ochii deschisi la urmatorul killer outfit pe care il vei aborda: te-a facut sa alegi culori neobisnuite pentru tine, croieli inedite si sa porti multe accesorii inainte ca acestea sa devina in voga.

„Sex and the City” are deja statutul de fenomen cultural: femeile mai nou isi organizeaza iesiri in patru, nu trei , nu doua, isi aleg pantofii nu dupa culoarea posetei, ci dupa pofta inimii, se rasfata cu orice pentru ca stiu ca merita, si mai ales sunt mult mai indraznete in vestimentatia aleasa. Acesta este meritul principal al unui stilist de televiziune, schimbarea unei intregi generatii prin puterea imaginilor, prin povestile create de tinutele alese pentru personaje speciale.

Patricia Field este considerata una dintre cele mai mari vizionare in moda actuala, si a castigat nenumarate premii pentru intreaga activitate ca designer de costume. Cariera ei a inceput in 1966, cand si-a deschis un mic butic in Greenwich Village, faimosul cartier din New York. Pat Field apartine New York-ului trup si suflet si de peste 40 de ani imbraca femeile din acest oras, a popularizat un nou stil vestimentar pentru femeile americane in primul rand, iar apoi pentru femeile din intreaga lume prin intermediul televiziunii. Inainte de „Sex and the City”, Pat a lucrat pentru seriale ca: „Crime Story”, „Wiseguy” si „Spin City”, filme ca „Miami Rhapsody” (unde a intalnit-o pentru prima data pe Sarah Jessica Parker), „The Substitute” si „Dear Diary”, si a colaborat cu numeroase branduri din industrie.

Mai nou orice critic de moda, redactor de moda, celebritate si fashionista de elita ii stie numele si este familiara cu casa ei proprie de moda: House of Field. In anul 2006, Patricia Field a creat costumele pentru blockbuster-ul „The Devil Wears Prada”, filmul pentru care a fost nominalizata la Oscar in 2007 pentru cele mai bune costume, iar in 2008 a trebuit sa isi puna din nou talentul in slujba producatorilor SATC pentru „Sex and the City The Movie”. Au urmat „Ugly Betty” si „Cashmere Mafia”, alte doua seriale de mare succes pe continentul nordamerican.

Nu stiu despre voi, dar eu una ador tot ceea ce Patricia Field pune in fata camerei de luat vederi, tot ceea ce foloseste pentru a crea vizual prin vestimentatie, cate un personaj de neuitat. Se spune ca premiul special Stilistul Anului a fost creat special pentru a incununa activitatea ei fara termen de comparatie. Nu se stie niciodata ce va face mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.