De ce sunt importante marturiile de nunta sau botez?

de | aprilie 19, 2019

Nunta sau botezul reprezinta doua dintre cele mai importante evenimente din viata unui cuplu. Primul este cel care simbolizeaza uniunea a doua destine, pe cand cel de-al doilea este cel care ureaza bun venit in lume unui copil. Insa, partea cea mai interesanta, dar si obositoare este legata de organizarea celor doua evenimente.

Sunt atat de multe lucruri de luat in calcul, incat, uneori poate fi de-a dreptul dificil sa le faceti fata de unii singuri. Insa, pentru a va ajuta, am decis sa va vorbim in acest material despre unele dintre cele mai importante elemente, atunci cand vine vorba de un evenimnent: marturiile. Mai precis, vom incerca sa va prezentam simbolistica acestor mici accesorii si sa va aratam de ce sunt ele un adevarat must, chiar si asta.

Marturiile de nunta sau botez – un simbol aparte

In primul rand, trebuie sa stiti ca aceste marturii nu sunt accesorii moderne pentru o nunta sau un botez, ci sunt oferite din vremuri stravechi, avand rolul de a simboliza recunostinta mirilor sau parintelor pentru cei care au venit sa le fie alaturi la un eveniment precum o nunta sau un botez.

In al doilea rand, marturiile pentru nunta sau botez s-au schimbat foarte mult. La inceput, acestea erau reprezentate de dulciuri precum bomboane, insa, in ziua de astazi ele pot imbraca diverse forma precum fotografii, bratari, decoratiuni, lumanari, bucatele de ciocolata, felicitari, carti sau semne de carte.

Inceputurile modei marturiilor

La incepuri, insa, marturiile erau reprezentate de cateva bomboane, de regula in numar de cinci, acestea avand rolul de a simboliza prosperitatea, fericirea, fertilitatea, sanatarrea si longetivitatea. Pentru un aspect placut, acestea erau legate cu panglici si dantela sau erau asezate in saculeti de matase sau de tip organza. Ati auzit, probabil cu totii de celebrele „organza bags”.

In al treilea rand, foarte important este momentul in care sunt oferite marturiile de nunta sau botez. De regula, organizatorii aleg sa le aseze pe mesele invitatiilor, insa sunt si exceptii.

Ce model de marturii nunta sau botez alegem?

Unii nuntasi sau parinti care organizeaza botezul copilului lor ofera marturiile invitatiilor la intrarea in localul in care este organizat evenimentul. Totul depinde de preferintele ficaruia. De regula, prima varianta, adica cea de a le aseza pe mese, este mult mai comoda.

In al patrulea rand, trebuie sa stiti ca foarte multe cupluri aleg sa ofere, in ultima vreme, doua tipuri de marturii. Pe de-o parte sunt florile pe care le ofera invitatiilor pentru a si le prinde in piept, iar pe de alta parte sunt marturiile pe care le aseaza pe masa.

Pentru a alege aceste accesorii, se tine cont de doua reguli: tematica petrecerii, iar in acest caz este bine ca marturiile sa se asorteze cu restul elementelor de decor ale nuntii sau botezului si invitatii. De exemplu, nu puteti oferi dulciuri unor persoane care sufera de diabet sau flori celor care se confrunta cu o alergie. Asa ca mare atentie.

De asemenea, atunci cand alegeti sa cumparati marturiile, fiti siguri ca ati ales numarul corect. Nimeni nu trebuie sa se simta exclus. Mai bine, cumparati cateva in plus si pastrati-le drept rezerva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.