Nu iti mai pregati ziua pentru stres si gandit prea mult

de | decembrie 12, 2017

Nu poti sa eviti complet zilele care sunt foarte stresante sau coplesitoare. Dar poti reduce la minim numarul de astfel de zile din luna ta sau din anul tau stabilindu-ti un inceput mai bun al zilei  si fara a te pregati singur pentru un stres care nu e necesar sau pentru mult prea multa suferinta si gandire.

Trei lucruri care m-au ajutat pe mine sunt:

  • Ofera-ti un inceput bun. Am mai mentionat acest lucru de mai multe ori si pe drept motiv, pentru ca modul in care iti incepi ziua tinde sa iti seteze modul in care iti va decurge si restul zilei. O dimineata plina de stres duce lao zi plina de stres. Consumarea unor informatii negative atunci cand mergi la munca tinde sa te faca sa ai mai multe ganduri pesimiste pentru restul zilei. In timp ce cititul unor inormatii pozitive la micul dejun, efectuarea unor exercitii fizice si apoi inceperea celei mai importante sarcini pentru tine poate stabili un ton pozitiv pentru tot restul zilei tale.
  • Ocupa-te de o singura sarcina si ia pauze in mod regulat: acest lucru o sa te ajute sa mentii un nivel mai bun de concentrare in timpul zilei sale si sa rezolvi ce este mai important, in timp ce de asemenea iti permite sa te odihnesti si sa te reincarci, pentru a nu sta cu bateriile descarcate. Dar aceasta atitudine oarecum relaxata, dar cu un nivel mare de concentrare, te va ajuta sa te gandesti mai limpede si decisiv si te va impiedica sa te stresezi prea mult si sa te gandesti intr- una.
  • Redu la minim intrarile din fiecare zi: prea multe informatii sau timpul prea mult petrecut pe retelele de socializare tind sa ocupe prea mult spatiu in mintea ta si sa o aglomereze pe parcursul zilei. Prin urmare, tinde sa devina mai dificil sa gandesti intr- un mod simplu si clar si devine mai usor sa te intorci la obiceiul familiar de a te gandi prea mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.