Sfaturi pentru a te putea ocupa de bronsita cronica

de | aprilie 11, 2017

Tusea cronica si dificultatea de a respira sunt doua simptome definitorii ale bronsitei cronice, o afectiune pe termen lung care afecteaza milioane de americani. Bronsita obstructica este una dintre afectiunile incluse in categoria bolilor pulmonare obstructive cronice.

Unele schimbari in stilul de viata pot sa faca o diferenta enorma

Acest grup de boli se refera la o gama de afectiuni ale plamanilor care blocheaza fluxul de aer inspre plamani si care afecteaza respiratia: bronsita cronica si emfizemul sunt cele mai obisnuite doua afectiuni. Bronsita cronica apare atunci cand tubii bronsici, cei care iti aduc aerul in plamani, sunt iritati si inflamati in permanenta- din cauza fumatului, in mod obisnuit. Acesti tubi inflamati produc mucus, care produc tusea si alte probleme de respiratie.

In cazul emfizemului, sacii de aer din plamani sunt deteriorati, ceea ce creeaza pungi de aer si astfel nu iti mai permite sa expiri aerul inspirat si sa iei oxigenul de care ai nevoie. Oamenii care au emfizem pot avea, de asemenea, si bronsita cronica.

Exista doua tipuri de bronsita: acuta si cronica. In timp ce cauzele pentru aceste doua forme sunt diferite, simptomele sunt totusi similare: o tuse, o senzatie de oboseala, probleme de respiratie, senzatie de discomfort la nivelul pieptului si productia de mucus. Bronsita acuta e cauzata de virusi care provoaca raceli si gripa. Desi si bacteriile pot, de asemenea, sa provoace bronsita acuta, antibioticele nu ar trebui niciodata sa fie prescrise; bronsita acuta dureaza in mod obisnuit intrer 7 si 10 zile si dispare de una singura.

Fumatul si expunerea prelungita la factorii iritanti din mediu, cum ar fi fumul si praful, reprezinta cauze ale bronsitei cronicecare este o afectiune medicala serioasa pe termen lung care, in timp ce nu poate fi tratata, poate fi totusi tinuta sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.