Cum sa economisim la consumul de apa

de | noiembrie 25, 2021

Apa potabila este un element vital care este din ce in ce mai mult la risc: in multe parti ale lumii aceasta este limitata sau chiar prea putina si, prin urmare, este important sa invatam cum sa economisim la consumul de apa atat pentru a proteja mediul cat si pentru a face economie la apa si, deci, la intretinere.

Asadar, in continuare, echipa noastra te sfatuieste cum se economiseste la consumul de apa.

Obiceiurile noastre influenteaza mult consumul de apa: sa ne gandim cata apa risipim atunci cand umplem cada pentru a face baie; aceasta cantitate de apa echivaleaza cu necesitatile umane de apa pentru 60 de zile. In schimb, un dus ( in loc de baie) ne permite sa economisim 1200 de litri de apa pe an.

Este, deci, recomandat sa ne reevaluam obiceiurile de igiena: inchidem apa cand ne spalam pe dinti, ne radem sau atunci cand ne sapunim, la dus; procedand astfel economia la apa va fi garantata si, implicit, cheltuiala la intretinere va fi mai mica.

O alegere inteligenta este folosirea unor regulatori de flux pe baza de aer care, montati la robinetii chiuvetelor si cel al dusului, permit economisirea apei pana la 40 %; acesti regulatori au functia de a umfla cu aer volumul de apa care curge de la robinet, astfel vei avea un jet mai puternic cu un consum mai mic de apa.

Foloseste masina de spalat rufe sau de vase la capacitate maxima in loc sa ii dai drumul de mai multe ori pe zi cu mai putine rufe inauntru; astfel vei avea o cheltuiala mai mica la intretinere si vei economisi aproape 10000 de litri de apa pe an.

Pentru a economisi cat mai mult si mai bine la consumul de apa repara conductele si robinetii care pierd apa, considera ca un robinet care picura cam 90 de picaturi pe minut risipeste mai mult de 2000 de litri de apa pe an.

Nu arunca in vasul de toaleta substante toxice, cum ar fi vopsele, solventi sau tigari caci functionalitatea canalizarii ar putea fi compromisa

. In ceea ce priveste alegerea vasului de toaleta opteaza pentru unul inteligent prevazut cu un bazin de apa care sa-ti permita  doua nivele de tragere a apei: pana la jumatate pentru necesitatea lichida ( urina) si completa pentru necesitatea solida; astfel vei putea economisi pana la 25000 de litri de apa pe an.

O alta modalitate de economisire a apei este aceea de a renunta la produsele chimice pentru indepartarea calcarului, optand, in schimb, pentru instalarea sistemelor ecologice care nu altereaza compozitia apei permitand astfel si o economisire in ceea ce priveste mantenanta aparatelor electrodomestice cum ar fi masina de spalat vase sau masina de spalat rufe.

Sfaturile noastre – Uda plantele de apartament, atat pe cele de interior cat si pe cele de exterior, cu apa de ploaie colectata intr-o galeata mai mare sau cu apa folosita la spalarea fructelor si legumelor. Nu risipi apa; consuma responsabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.