Cum sa discut fara sa ma cert

de | iunie 18, 2022

Conflictele sunt parte integranta a oricarei relatii. Mai devreme sau mai tarziu, chiar si cuplurile cele mai apropriatesi mai armonioase vor avea discutii. In acest articol echipa noastra iti sugereaza, in cativa pasi, cum sa discuti fara sa te certi cu partenerul/ partenera.

Invatand sa discuti fara sa te certi vei fi capabil sa rezolvi problemele fara a deteriora relatia voastra si fara sa ofensezi pe nimeni.

Cum sa discut fara sa ma cert:

  1. Incearca sa intelegi problema care ti s-a prezentat si gandeste-te la diferite moduri pentru a o rezolva.
  2. Gaseste cea mai buna modalitate de a rezolva problema. Fii obiectiv in analizarea acesteia uitand trecutul, daca este necesar, astfel incat sa ajungi la cea mai logica concluzie. Rezolva pe rand problemele fiind atent sa nu confunzi totul cu alte probleme din trecut care nu sunt direct legate de aceasta.
  3. Nu da vina pe alte persoane. Chiar daca in acel moment ai vrea sa spui tuturor cum stau intr-adevar lucrurile si ai vrea sa dai vina pe altcineva, incearca sa rezisti tentatiei deoarece in acest fel nu vei ajunge niciodata la rezolvarea problemei. Singurul lucru care-l vei face astfel va fi acela de a rani sentimentele acelei persoane.
  4. Fii obiectiv/ obiectiva. Nu te certa doar pentru ca crezi ca ai dreptate. A fii abil sa ajungi la un compromis iti va permite sa rezolvi problemele cu usurinta si sa eviti certurile inutile.
  5. Nu folosi expresii cum ar fi: „esti intotdeauna asa”, „intotdeauna faci asa”, „nu faci niciodata nimic”, etc.. Utilizeaza in schimb: „cred ca”, „ma faci sa simt ca”, etc…
  6. Nu te grabi. Este mai bine sa mergi sa faci o plimbare pentru a reflecta decat sa spui primul lucru care-ti vine in minte si pe care, in viitor, l-ai putea regreta.
  7. Discutiile ar trebui sa fie purtate in cel mai educat mod cu putinta, fara a ofensa cealalta persoana pentru motive care nu au legatura cu problema pe care se incearca sa se rezolve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.