In acest mic ghid virtual echipa noastra incearca sa-ti explice, pas cu pas, cum sa faci curat in bucatarie corect, rapid si usor eliminand atat murdaria, grasimea cat si mirosurile neplacute din frigider, chiuveta si/ sau cuptor astfel bucataria ta va straluci de curatenie.
Pentru a face corect curatenie in bucatarie ai nevoie de: o pereche de manusi de uz casnic;
- o sticla de amoniac;
- o sticla de detergent de geamuri;
- 1 burete ( de vase cu o parte abraziva);
- o carpa sintetica din piele de caprioara; o cutie/ sticla de detergent de lamaie;
- o carpa moale, curata si o sticla de 1 litru de otet.
Cum se face corect curatenie in bucatarie, pas cu pas:
Gresia si faianta:
- Intr-o galeata cu un litru de apa toarna 2-3 picaturi de amoniac si cateva picaturi de detergent de geamuri pentru a da stralucire gresiei si faiantei.
- Sterge suprafata de curatat cu un burete imbibat in solutia de apa cu amoniac.
- Usuca apoi faianta cu o carpa sintetica din piele de caprioara.
Chiuveta:
- Daca chiuveta este din otel inoxidabil sterge-l cu un detergent de lamaie, clateste cu apa calduta si usuca suprafata chivetei cu o carpa moale.
- Indeparteaza urmele de calcar frecand suprafata cu pricina cu o jumatate de lamaie, apoi clateste si usuca.
- Curata scurgerea cel putin o data pe luna; incalzeste 1 litru de otet, toarna-l direct in chiuveta si lasa-l sa actioneze o ora apoi clateste.
Aragazul:
- ochiurile aragazului:
- Spala partile mobile cu apa si detergent de vase.
- Daca acestea sunt patate, pune-le intr-un vas cu otet cald si lasa-le asa pentru 30 de minute; clateste si usuca.
Vuptorul:
- Freaca partea interioara a cuptorului cat e calduta cu jumatate de lamaie.
- Lasa sa se usuce si clateste cu un burete umed.
Frigiderul:
- Goleste frigiderul si trage-l din priza.
- Pregateste o solutie din apa si otet in parti egale si sterge frigiderul cu un burete imbibat in aceasta solutie.
- Usuca frigiderul cu o carpa sintetica din piele de caprioara.
- Pentru a elimina mirosurile din frigider pune in interiorul acestuia un contenitor cu otet cald si lasa-l sa se raceasca.
Spor la treaba!