Cum se curata corect covorul

de | aprilie 18, 2022

Covoarele sunt indispensabile piese de mobilier care dau casei o atmosfera calduroasa si primitoare, dar, din pacate se murdaresc si se prafuiesc destul de repede si deci, trebuiesc curatate corect astfel incat fibrele lor sa nu fie afectate. Asadar, in acest articol, echipa noastra te sfatuieste cum sa cureti corect covorul astfel incat sa ramana curat cat mai mult timp.

In timp ce cureci covorul, poti face si putina miscare ce te ajuta sa te mentii sanatos.

Din cand in cand este bine sa intorci covorul sau sa-i schimbi locul astfel incat sa nu se consume mai mult pe o singura parte. Pentru a indeparta praful, covorul trebuie curatat cu aspiratorul pe toata suprafata sa si spalat: ambele parti ale covorului trebuiesc sterse cu un burete imbibat intr-o solutie de apa calda si amoniac sau apa calda si otet ( nu mai mult de 2 linguri la litru de apa).

Covorul trebuie sters cu buretele in directia fibrei, deci se tamponeaza suprafata cu o carpa uscata pentru a absorbi apa in exces. Pentru a fi asezat pe podea covorul trebuie sa fie complet uscat.

Pentru a curata covorul in profunzime, in alternativa procedeului de mai sus, se poate imprastia bicarbonat de sodiu pe covor sau tarate, se lasa sa actioneze cateva ore dupa care se curata produsul cu aspiratorul.

In caz de pete proaspete, cum ar fi urina animalelor domestice sau sucuri, se usuca imediat cu apa si otet sau apa si detergent neutru iar pentru petele de noroi este mai bine sa astepti ca acesta sa se usuce inainte de a-l curata cu peria.

Fii atenta sa nu utilizezi detergenti abrazivi si perii aspre cu peri prea tari caci ar putea deteriora covorul

Aminteste-ti! Covoarele persane nu trebuiesc batute si nici expuse la soare pentru a nu se deteriora sau decolora fibrele.

Cum sa protejam tevile de inghet

Iarna, din cauza temperaturii scazute, este destul de usor ca tevile de apa sa inghete: pentru a le proteja poti interveni in diferite moduri, in functie de locul in care sunt situate, iar in cazul conductelor unei case de vacanta incearca sa golesti sistemul hidraulic. In continuare echipa noastra te sfatuieste cum sa protejezi tevile de inghet.

In cazul in care ai apometrele in cantina/subsol e dificil ca tevile sa inghete, dar daca le ai montate intr-un garaj neincalzit sau daca tragi apa direct din put si ai tevile afara incearca sa le protejezi construind in jurul lor o cutie de lemn captusita cu vata de sticla.

Inainte de o drastica scadere a temperaturii incearca sa golesti tevile externe ( este cazul tevilor si furtunurilor instalate in gradina folosite pentru udarea gazonului, a plantelor si a gradinii); daca instalatia a fost facuta in mod corespunzator ar trebui sa ai in casa un robinet de purja pe care sa-l folosesti pentru a goli conducta de apa de afara.

Poate fi de ajutor si desurubarea robinetului exterior, ungerea acestuia cu vaselina inainte de repunerea sa la loc si inchiderea conductei/ tevii cu un dop.

In cazul in care casa este nelocuita pe perioada iernii este recomandata golirea sistemului hidraulic prin inchiderea robinetului general situat, de obicei, sub apometre: daca vrei sa maresti viteza de golire, nu trebuie decat sa deschizi un robinet de la baie ori bucatarie, si sa lasi toata apa ramasa pe teava sa curga.

Daca se intampla ca apa sa inghete intr-un punct al tevii incearca sa aplici o carpa si un burete peste care sa torni, in mai multe reprize, apa fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.