Poti fi competitiv intr-un mod amical

de | iunie 14, 2017

Atunci cand esti la munca sau la scoala, poti sa faci o competitite amicala intre tine si un prieten, de exemplu sa vezi care termina primul o sarcina plictisitoare sau de rutina. Doar acel sentiment de competitie care sa stimuleze lucrurile. Si, daca vrei, poti adauga un mic premiu pentru mai multa motivatie, ca de exemplu castigatorul poate sa primeasca un mic cadou de la cel care a pierdut.

Adu- ti aminte de ce ai inceput sa faci acel lucru: Atunci cand esti lipsit de orice motivatie si nu mai ai energie, este foarte usor sa uiti de ce faci ceva. Prin urmare, iti poti elibera cateva minute si sa scrii principalele motive pentru care faci acel lucru, pentru care inveti un lucru, economisesti niste bani in plus sau pentru orice altceva. Poti pune acea notita intr-un loc in care sa o vezi in fiecare zi sau o poti pastra in memoria telefonului pentru acces mai usor atunci cand ai nevoie de un stimul de motivatie.

Adu-ti aminte de lucrurile pe care le lasi in urma: poti, de asemenea, sa te motivezi sa iti continui munca din nou gandindu-te la lucrurile negative care ar avea loc daca ramai pe drumul pe care esti in momentul de fata. Poti sa te intrebi unde o sa ajungi daca ramai pe acelasi drum timp de inca un an sau de 5 ani. Am descoperit ca acest exercitiu mi-a oferit impulsul de care aveam nevoie de multe ori in ultimii ani.

Fii recunoscator pentru ceea ce ai deja: Atunci cand nivelul de motivatie incepe sa scada, este foarte usor sa iti vezi propria viata si tot ceea ce se intampla in ea intr-un mod foarte negativ. Pentru a te putea concentra asupra a ceea ce ai si a persoanei care esti si pentru a te reincarca de pozitivitate si de motivatie, poti sa iti pui o intrebare cum ar fi: Care sunt cele 3 lucruri pe care le iau de bune, dar pentru care ar trebui sa fiu foarte recunoscator ca sunt in viata mea ? Raspunsul meu ar fi, de exemplu, faptul ca am un acoperis deasupra capului, am apa curata si ca nu trebuie niciodata sa stau flamand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.