Ca preparam o tarta sau o prajitura, o salata de fructe sau ca le consumam ca atare avem nevoie de fructe proaspete taiate care sa arate impecabil, insa odata taiate fructele se oxideaza iar intrebarea este: cum conservam proaspete fructele taiate si cum le mentinem culoarea naturala? In continuare echipa noastra te sfatuieste cum se evita oxidarea fructelor proaspete taiate si cum se conserva acestea.

Pentru a pastra culoarea naturala a fructelor taiate avem nevoie de un vas/ caserola medie, suc proaspat de lamaie, apa si o punga de plastic ziplock pentru conservarea alimentelor.

Cum conservam proaspete fructele taiate:

Punem o lingura de suc de lamaie si o cana de apa intr-un bol mediu de sticla, castron sau caserola adaugam apoi fructele taiate si le lasam 4-5 minute. Pentru a evita oxidarea anumitor parti ale fructelor suprafata acestora trebuie sa fie acoperita in totalitate de apa si suc de lamaie.

Dupa ce au trecut cele 4-5 minute strecuram usor fructele pentru a elimina excesul de apa si suc de lamaie apoi punem fructele in punga de plastic cu fermoar ( ziplock).

Inainte de a inchide ermetic punga ziplock ne asiguram ca am scos tot aerul din ea. Punem punga cu fructele taiate in frigider la o temperatura cuprinsa intre 0 si 10 grade Celsius si retinem ca fructele astfel conservate trebuiesc consumate in termen de maximum 3 zile.

Cum sa previn bataturile

In articolul de mai jos echipa noastra iti vorbeste despre cum sa previi bataturile.

Bataturile la maini cresc atunci cand se fac munci grele fara protectie. In acest caz te sfatuim sa folosesti intotdeauna manusi care apara pielea si reduce sansele ca aceasta problema sa apara.

In ceea ce priveste piciorele, in schimb, iti sugeram sa porti intotdeauna numai incaltaminte confortabila care sa nu fie prea stramta, evitand astfel „zdrobirea” partii piciorului, dar nici prea larga pentru a evita ca acelasi picior sa „navigheze” in pantof, evitand astfel frecarea impotriva peretelui interior al pantofului.

Sfatuim femeilor sa foloseasca cumpatat si cu atentie tocurile: pantofii inalti cu varful ingust sunt de purtat la o cina sau la o serata, insa daca sunt purtati in fiecare zi pentru mai multe ore pe zi, aceasta incaltaminte constrange piciorul sa stea intr-o pozitie nefireasca incarcand toata greutatea corpului pe varful piciorului. Astfel este mai usor sa se formeze bataturi pe perete exterior al degetului mic, fiind cele mai dureroase, si intre degete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.