Cum sa aleg ghiozdanul pentru scoala

de | septembrie 2, 2022

Septembrie este luna in care trebuie sa pui cartile in ghiozdan si sa pornesti in lunga aventura. Exact, dar probabil ca te intrebi cum sa alegi ghiozdanul pentru scoala.

Echipa noastra iti vine in ajutor cu acest scurt ghid virtual in care iti sugereaza cum sa alegi ghiozdanul pentru scoala. In acesta perioada a anului multi parinti sunt in incercarea de a echilibra dorintele copiilor lor cu alti factori cum ar fi practicitatea, pretul si siguranta ghiozdanului.

Deci cum sa te orientezi intr-o asemenea alegere dificila? Mai jos sunt cate sfaturi despre cum sa alegi ghiozdanul potrivit pentru umerii copilului tau.

De cativa ani incoace multi parinti asculta recomandarile specialistilor optand astfel pentru un ghiozdan cu roti care nu este o povara pentru coloana vertebrala a micutilor scolari si iata ca, astfel, coridoarele scolii se transforma intr-un fel de aeroport cu ghiozdane pe roti imprastiate ici colo, desi acestea au un pret usor ridicat fata de cele normale.

In schimb pentru parintii care opteaza pentru ghiozdanul clasic exista o cateva reguli de care ar trebui sa se tina cont in momentul cumpararii ghiozdanului si anume:

  1. Verificarea partii din spate a ghiozdanului; aceasta trebuie sa fie rigida si echipata cu umplutura corespunzatoare pentru a preveni ca greutatea cartilor sa ajunga direct pe spatele copilului.
  2. Dimensiunea trebuie sa fie proportionala cu nevoile copilului; adica un copil de clasa intai care ar trebui sa duca o carte, cateva caiete si penarul nu va avea nevoie de un ghiozdan mare.
  3. De foarte mare importanta sunt bretelele care ar trebui sa fie destul de largi, captusite si reglabile astfel incat sa echilibreze greutatea pe umeri. Un ghiozdan bun ar trebui sa aiba o curea la nivelul soldului astfel incat sa evite dezechilibrarea greutatii in timpul deplasarii.

Pe scurt nu te lasa convis/ convinsa de factorul pret in momentul achizitiei ghiozdanului si nu ceda in fata capriciilor copilului tau care probabil ar prefera un ghiozdan vazut la televizor, insa incearca sa verifici daca este practic si sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.