Cum se ingrijeste orhideea – cultivare, ingrijire si sfaturi utile despre orhidee

de | mai 4, 2022

Ai primit sau ti-ai cumparat o orhidee, insa nu ai prea multe informatii despre aceasta planta deosebita? In acest mic ghid virtual echipa noastra iti da cateva sfaturi utile despre orhidee si te invata cum se cultiva si cum se ingrijeste orhideea.

Orhidee

Numim orhidee, florile unui grup foarte mare de plante erbacee perene care apartin familiei Orchidaceae. Orhideea este o planta foarte rezistenta si usor de cultivat care se adapteaza oricarui climat; aceasta simbolizeaza senzualitate, frumusete, eleganta si rafinament. Exista diferite specii de orhidee, iar ceea ce le dinstinge este forma si culoarea florilor.

In ceea ce priveste curatarea orhideei, este recomandata indepartarea florilor si frunzelor ofilite, lasand, astfel, planta sa-si urmeze ciclul natural. In continuare echipa noastra iti da cateva sfaturi utile despre cum sa cultivi si sa ingrijesti orhideea in apartament:

  1. Orhideea are nevoie de multa lumina, insa se teme de contactul direct cu razele soarelui.
  2. Are nevoie de pamant foarte umed, insa, inainte de orice udare, pamantul trebuie sa fie uscat intrucat orhideea sufera stagnarea apei in ghiveci.
  3. Temperatura ideala pentru orhidee este intre 15 si 18 grade Celsius.
  4. Orhideea are nevoie de multa umiditate, de aceea este recomandat ca, sub ghiveci, sa pui pietris umed ori sa pulverizezi apa direct pe frunzele acesteia.
  5. Foloseste un ingrasamant lichid pe care sa-l diluezi in apa pentru udare fertilizand la fiecare 2-3 saptamani.
  6. Replantarea sau schimbarea ghiveciului trebuie facuta o data pe an, de preferat primavara. Cand schimbi ghiveciul orhideei nu uita sa pui, la fundul acestuia, pietris, pietre ori bucati de argila pentru a facilita drenajul; este recomandata utilizarea ghivecelor corespunzatoare pentru dimensiunea plantei.
  7. Este, de asemenea, recomandata utilizarea solului special pentru orhidee. In caz contrar opteaza pentru un sol cu PH-ul de aproximativ 6.
  8. Pentru a sterge planta de praf este recomandata folosirea unei carpe ( curate) inmuiata in apa.
  9. Nu expune orhideea la temperaturi prea ridicate si evita sa ii lasi solul uscat pentru timp indelungat caci florile vor avea de suferit iar frunzele se vor ofili. Daca, in schimb, are solul prea ud, radacinile si bulbii vor putrezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.