Cum sa ma ocup de copiii indisciplinati

de | mai 10, 2022

Incapatanarea este draguta la un copil mic dar in momentul in care micutul ajunge la varsta scolara comportamentul indisciplinat devine o problema pentru persoanele cu care copilul intra in contact.

Primul pas in corectarea problemei este sa recunosti ca metodele tale de a-ti educa copilul probabil au permis micutului sa aiba un comportament indisciplinat si ca, prin modificarea lor, poti ajuta copilul sa aiba un comportament adecvat.

Stabileste limite clare pe care copilul tau sa le respecte; acesta trebuie sa stie exact ce comportament astepti de la el. Expertii spun ca micutii isi doresc, de fapt, reguli si ca, odata stabilite, cei mai multi dintre ei le vor respecta.

In cazul in care faci amenintari ai grija sa le duceti la bun sfarsit; este usor sa avertizezi un copil ca va merge la culcare fara cina daca nu isi face curat in camera dar, daca cedezi si ii dai de macare, transmiti mesajul ca nu ai vorbit serios. Daca nu esti sigura ca poti duce o amenintare la bun sfarsit nu o mai face.

Petrece mai mult timp cu copilul tau. Nu trebuie sa planuiesti activitati pentru fiecare minut din zi, doar daca iei copilul cu tine atunci cand faci comisioane sau daca ii dai voie sa-si faca temele in bucatarie cat timp pregatesti masa; acest lucru creeaza un sentiment de comunicare si poate reduce comportamentul indisciplinat care decurge din nesiguranta si neatentie.

Stabileste pedepse rezonabile care dau rezultate. Toti copiii sunt diferiti si, de aceea, unii pot considera drept pedeapsa faptul ca nu ii dai voie sa iasa afara in timp ce altii vor considera reducerea banilor de buzunar ca fiind o pedeapsa colosala.

Evita folosirea pedeapselor ce tin de desfasurarea diverselor treburi care le-ar putea face prin casa; copiii ar trebui sa faca aceste lucruri deoarece intr-o familie responsabilitatile se impart.

Recompenseaza comportamentul bun al copilului. Consolidarea pozitiva transmite un mesaj puternic micutului tau astfel incat copilul care este laudat pentru buna purtare va incerca mai des sa se comporte adecvat. Planuieste timpul copilului tau pentru a contribui la dezvoltarea responsabilitatii.

Copiii indisciplinati au, de obicei, prea mult timp liber. Pana cand copilul tau nu se poate purta adecvat de unul singur, ai grija sa nu aiba prea mult timp liber la dispozitie, umple-i eventualul timp liber cu activitati sportive, comisioane sau invatat.

Nu ezita sa vizitezi medicul pediatric in cazul in care comportamentul indisciplinat al copilului provine dintr-o problema psihologica. Copiii cu deficit de atentie si alte conditii ar putea avea nevoie de medicatie sau de o anumita dieta pentru a se comporta normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.