Cum sa curat tapiteria masinii

de | februarie 18, 2022

Daca ne gandim la timpul petrecut in masina pe perioada zilei nu putem ignora faptul ca tapiteria este predispusa sa se pateze, murdareasca ori prafuiasca: frimiturile unui sandwich, cafeaua ori alta bautura care se varsa pe scaun patand astfel tapiteria sau, pur si simplu, praful care intra atunci cand tinem geamul deschis.

Toti acesti factori deterioreaza tesaturile in timp si, prin urmare, trebuie actionat cat mai repede posibil cu o curatenie riguroasa; aici ai doua optiuni: ori mergi la o spalatorie buna care nu doar curata si spala exteriorul masinii ci si interiorul acesteia ori iti sufleci manecile si te apuci de treaba.

Aici intervine echipa noastra cu acest articol in care iti da cateva sfaturi utile despre cum se curata tapiteria masinii.

Cum sa curat tapiteria masinii:

  • In primul rand este recomandat sa cuteri tapiteria atunci cand este vreme insorita astfel eviti ca scaunele sa ramana ude si sa capete miros urat.
  • Mergi la un magazin specializat cu piese si produse auto si cumpara un produs potrivit pentru curatarea tapiteriei ( din stofa, catifea, piele, etc), manusi de uz casnic, un burete sau o perie cu peri moi si o carpa moale potrivita pentru stergerea bordului. Cere sfaturi vanzatorului in ceea ce priveste produsul de curatare al tapiteriei si cauta unul mai putin agresiv care sa dea rezultate bune. Prefera produsul de curatat tapiteria sub forma de spray intrucat este mai practic si comod de utilizat. In cazul in care tapiteria vehiculului tau este prea patata poti folosi produse pentru eliminarea petelor.
  • Dupa ce ai cumparat produsele necesare pentru curatirea tapiteriei, inarmeaza-te cu un aspirator si aspira scaunele anterioare si posterioare ale masinii. Aspira si scutura bine, de asemenea, covorasele si mocheta.
  • Pune-ti manusile si continua sa speli tapiteria presarand din produsul cumparat. Probabil ca se va forma o spuma. Lasa produsul sa actioneze pe material cateva minute si, cu un burete sau cu o perie cu peri moi, incepe sa freci tapiteria. Sterge spuma in exces cu o carpa moale si, daca nu esti multumit de rezultat, repeta operatiunea.
  • Cand tapiteria masinii este curatata si spalata las-o sa se usuce tinand masina la soare, cu geamurile inchise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.