Cum sa rezist la drum lung cu masina

de | februarie 10, 2022

Calatoriile lungi cu masina, in special vara, sunt foarte obositoare si plictisitoare, insa in acest mic ghid virtual vei descoperi cateva trucuri despre cum sa rezisti la drum lung cu masina.

In continuare echipa noastra iti da cateva sfaturi utile despre cum sa rezisti la drum lung cu masina:

  • Inainte de plecare asigura-te ca ti-ai pregatit muzica preferata care sa nu te plictiseasca, ci sa te tina „in priza”, sticle de bautura ( cafea, energizant, suc si apa din belsug), ceva fructe, asigura-te, din timp, ca masina este echipata cu tot ceea ce este necesar ( in functie de anotimp) si pregateste itinerariul de urmat.
  • Nu pleca la drum daca nu esti odihnit; asigura-te ca te-ai odihnit suficient inainte de plecare intrucat cea mai mare parte a accidentelor se intampla din cauza oboselii. In cazul in care te simti foarte obosit iar in masina mai este un sofer disponibil si odihnit este recomandat sa faci schimb si sa te odihnesti sau, daca esti singurul sofer, atunci opreste intr-o zona de popas si odihneste-te.
  • In cazul in care unul dintre pasageri sufera de rau de masina, poti citi cateva sfaturi utile despre cum sa previi raul de masina aici, astfel poti prevenii neplacerile ce se pot produce in timpul calatoriei.
  • In timpul unei lungi calatorii cu masina este bine sa te opresti la un anumit interval de timp pentru a-ti dezamorti corpul si odihni ochii.
  • Pozitia de conducere este si ea un factor important pentru a rezista cu succes la drum lung; aceasta trebuie sa fie corecta: soferul trebuie sa fie destul de aproape de volan astfel incat fiecare cot sa formeze un unghi de 90 de grade, spatarul ridicat astfel incat spatele sa fie corect rezemat ( de la baza pana la ceafa).
  • Este recomandat sa asezi bagajele in portbagaj si nu pe bancheta din spate. In cazul in care ai prea multe bagaje si esti nevoit sa mai pui din ele si pe bancheta din spate aminteste-ti ca aceasta greutate va influenta viteza vehiculului, centrul de greutate si energia cinetica.

Daca aveti si alte sugestii despre cum sa rezistam la drum lung cu masina, va rugam sa le scrieti in sectiunea de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.