Cum sa aleg o agentie imobiliara

de | ianuarie 25, 2022

Vrei sa faci o tranzactie imobiliara si nu sti ce agentie sa alegi? In continuare echipa noastra te sfatuieste cum sa alegi agentia imobiliara care sa-ti asigure siguranta si conditii optime pentru incheierea tranzactiei. Daca vrei sa iti cumperi sau sa inchiriezi propria ta casa, trebuie sa stii cateva sfaturi de baza. Tine cont de urmatoarele.

Cum sa aleg o agentie imobiliara:

  • Contacteaza mai multe agentii imobiliare si selecteaza-o pe cea cu personalul care iti inspira incredere.
  • Odata aleasa agentia imobiliara cu care vei colabora, intereseaza-te de cat timp activeaza in domeniu si daca este afiliata unei uniuni profesionale unde sa-i poti verifica activitatea ( A.R.A.I este asociatia agentiilor imobiliare).
  • Nu uita ca agentia imobiliara trebuie sa fie usor de identificat, semnalizata cu numele de firma la intrare, sa aiba un birou fix care sa includa si un secretariat si o sala de negocieri in care agentul sa poata discuta si negocia in particular cu clientii.
  • Dupa ce ai acumulat cat mai multe informatii despre agentia aleasa, este momentul sa cunosti mai bine agentul imobiliar: intreaba-l ce comision percepe ( acesta variaza in functie de oras; ai mare grija la agentiile cu comision zero caci poate fi vorba si de o agentie fantoma ori de o „mana” de escroci cu acte in regula care activeaza in garsoniera de la parterul blocului), pe ce tip de imobiliare este specializat, ce alte imobile a mai tranzactionat si la ce preturi ( atat pretul de vazare/ cumparare cat si pretul final, din contract), care este strategia sa de promovare in cazul tau, ce il diferentiaza de concurenta, ce recomandari are, cu ce parteneri colaboreaza si ce garantii ofera.
  • Chestioneaza agentul imobiliar daca poti vedea contractul inainte de a-l semna si roaga-l sa te puna la curent cu tot ceea ce trebuie sa stii in legatura cu imobilul tau ( daca agentul raspunde intrebarilor tale repezit si grabit poate ca nu este cea mai buna alegere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.